Kulinarna podróż do krainy Leprechaunów i św.Patryka uczniów klas pierwszych
Nasi pierwszoklasiści już dużo wiedzą o Irlandii, znają legendę o św.Patryku i wiedzą gdzie szukać skarbu Leprechaunów. Bez tajemnic są również dla nich symbole trójlistnej i czterolistnej koniczyny.
Dlatego też w ramach obchodów święta św. Patryka byli uczestnikami niecodziennej lekcji języka angielskiego. Opuścili swoją salę lekcyjną i udali się na warsztaty kulinarne.
Z pomocą wychowawców przygotowali zielony sok warzywno-owocowy oraz upiekli zielone ciasteczka z koniczynką. W oczekiwaniu na wypieki zaprezentowali także swoje umiejętności wokalno-rytmiczne z wielkim zaangażowaniem tworząc rytmiczny akompaniament do muzyki celtyckiej.
Dla wszystkich uczestników warsztatów był to wspaniały czas zabawy i nauki uwieńczony smacznym i zdrowym samodzielnie wykonanym poczęstunkiem.
Zapraszamy na fotorelację
koordynator warsztatów kulinarnych
Kornelia Pokorniecka